11 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-12:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk / RRB exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). Software for organizing storage and retrieval of information is a(n)______
a)   Operating system
b)   Database
c)   Database program
d)   Data warehouse
e)   None of these


2). To insert a word into the middle of a sentence
a)   Move the cursor to the desired location in the sentence and type the new word
b)   Move the cursor to the desired location in the sentence, press Enter, and type the new word
c)   Move the cursor to the beginning of the sentence and start typing
d)   Retype the whole sentence
e)   None of these


3). A high- speed transmission line that carriers WAN traffic is called a:
a)   X.25 line
b)   P2PN
c)   Backbone
d)   POP
e)   None of these


4). A DVD is an example of a(n)_____
a)   Hard disk
b)   Optical disc
c)   Output device
d)   Solid –state storage device
e)   None of these


5). Grouping and processing all of a firm’s transactions at one time is called
a)   A database management system
b)   Batch processing
c)   A real – time system
d)   An on-line system
e)   None of these


6). Semi conductor Memory id known as ?
a)   RAM
b)   ROM
c)   PROM
d)   EPROM
e)   None of these


7). Every computer on the Internet is known as?
a)   Host
b)   Client
c)   Modem
d)   Server
e)   None of these


8). A spiral shape track formatting is present in
a)   Floppy Disk
b)   Optical Disk
c)   Hard Disk
d)   Half-inch Type Cartridge
e)   None of these


9). ________ type of virus that stays permanently in the RAM memory
a)   Resident
b)   File infectors
c)   Boot virus
d)   Macro virus
e)   None of these


10). Which of the following groups contains graphical file extensions?
a)   JPG, CPX, GCM
b)   GIF, TCF, WMF
c)   TCP, JPG, BMP
d)   JPG, GIF, BMP
e)   None of these


Answers:
1).c)  2).a)  3).c)  4).b)  5).b)  6).a)  7).a)  8).b)  9).a)  10).d) 






For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">