2 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-5:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). In most WANs, the network contains numerous cables of telephone lines, each one connecting a pair of _______.
a)   Packet
b)   Star topology
c)   Router
d)   Antennas
e)   None of these


2). The expansion of E-R diagram is _______.
a)   Entity-relation diagram
b)   Entity-Relative diagram
c)   Entity  diagram
d)   All the above
e)   None of these


3). Network components are connected to the same cable in the ____ topology.
a)   Mesh
b)   Mixed
c)   Star
d)   Bus
e)   Ring


4). Which is NOT a good Web security strategy?
a)   Restrict access to the Web server keep a minimum number of ports open
b)   Limit the users who can load software, edit or add files.
c)   Add demo programs, so users can test system without accessing production data.
d)   Remove unnecessary compilers and interpreters.
e)   None of these


5). The coding or scrambling of data so that humans cannot read them, is known as ________.
a)   Biometrics
b)   Compression
c)   Encryption
d)   Ergonomics
e)   Decryption


6). A peer-to-peer LAN is an appropriate network architecture for________.
a)   The internet
b)   Home network
c)   Network requiring a server with shared resources
d)   Wide area network
e)   None of these


7). Similar to a hub in an Ethernet network, a ________ helps relay data between wireless network nodes.
a)   Wireless port
b)   Wireless access point
c)   Wireless adapter
d)   Wireless transceiver
e)   None of these


8). Cell phones use ______ to access the internet.
a)   MMS technology
b)   A notation system
c)   Micro browser software
d)   HTML language
e)   None of these


9). In CSMA/CD, the computer sends a fixed unit of data called a(n)_______.
a)   Node
b)   Packet
c)   Override
d)   Token
e)   None of these


10). The uniform resources locater (URL) is case sensitive in the ________.
a)   Protocol
b)   Authority
c)   Directory
d)   Type
e)   None of these


Answers:
1)c  2)a  3)e  4)d  5)c  6)b  7)b  8)c  9)b  10)c  

  


For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">