9 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-10:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). In a Communication Networks, ________ is usually a schematic description of the arrangement of a network, including its nodes and connecting lines.
a)   Topology
b)   Protocols
c)   LAN
d)   WAN
e)   None of these


2). What is the meaning of "Pixel" in terms computer technology?
a)   A computer program that draws picture
b)   A picture stored in secondary memory
c)   The smallest resolvable part of a picture
d)   An application software just like Photoshop
e)   None of these


3). Which of the following is/are protocols worked at the Session Layer?
a)   DNS
b)   LDAP
c)   NetBIOS
d)   All of the above
e)   None of these


4). UNIVAC was a first generation computer. What is the full form of the term "UNIVAC"?
a)   Universal Advanced Computer
b)   Universal Array Computer
c)   Unique Automatic Computer
d)   Unvalued Automatic Computer
e)   None of these


5). The third level of the OSI model and responsible for data routing paths for network communication is _________ layer.
a)   Physical
b)   Network
c)   Data link
d)   Transport
e)   None of these


6). Which characteristic of computer distinguishes it from electronic calculators?
a)   Accuracy
b)   Storage
c)   Versatility
d)   Automatic 
e)   None of these


7). ________ layer ensures that the communications passing through are in the appropriate from for the recipient.
a)   Presentation
b)   Network
c)   Data link
d)   Session
e)   None of these


8). Which of the following is not the classification of computers based on application?
a)   Electronic Computers
b)   Analog Computers
c)   Digital Computers
d)   Hybrid Computers 
e)   Mini Computers


9). Which is the protocol layer that handles the moving of data in and out across a physical link in a network?
a)   Physical
b)   Network
c)   Data link
d)   Transport
e)   None of these


10). Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
a)   Mass memory
b)   Internal memory
c)   Non-volatile memory
d)   PROM 
e)   None of these


Answers:
1)a   2)c   3)d   4)e   5)b   6)c   7)a   8)a   9)c   10)b





For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">