12 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-12:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). Which of the following is NOT true about laptop computers?
a)   They are typically more expensive than desktops
b)   They are typically more expensive than desktops
c)   They often have fewer components than PCs.
d)   They cannot be connected to a PC
e)   None of these


2). On a CD-RW you can
a)   Read and write information
b)   Only read information
c)   Only write information
d)   Read write and rewrite information
e)   None of these


3). In computer terminology, information means
a)   Raw data
b)   Data in more useful
c)   Alphanumeric data
d)   Program
e)   None of this


4). After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered
a)   Data
b)   Input
c)   Output
d)   The process
e)   None of this


5). What is output?
a)   What is the processor takes from the user
b)   What the user gives to the processor
c)   What the processor gets from the user
d)   What the processor gives to the user
e)   None of this


6). What is the main difference between a mainframe and a super computer?
a)   Super computer is much larger than mainframe computer
b)   Super computers are much smaller than mainframe computers
c)   Supercomputers are focused to execute few programs a fast as possible while mainframe uses its power to execute as many programs concurrently
d)   Supercomputers are focused to execute as many programs as possible while mainframe uses its power to execute few programs as fast as possible
e)   None of this


7). Programs such as Mozilla firefox that serve as navigable windows into the web are called….
a)   Hypertext
b)   Network
c)   Internet
d)   Web browsers
e)   None of this


8). What is the functions of recycle bin?
a)   Store deleted file
b)   Store temporary file
c)   Store corrupted file
d)   Store document file
e)   None of this


9). Which device cannot be shared in network?
a)   Floppy
b)   Keyword
c)   Computer
d)   Printer
e)   None of this


10). A right click on the desktop itself will….
a)   Open the display properties dialog box
b)   Show a context – sensitive menu
c)   Open the control panel
d)   Minimize all open applications
e)   None of this


Answers:
1)d   2)d   3)b  4)c   5)d   6)c   7)d   8)a   9)b   10)a






For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">