14 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-14:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). Which of the following is true about Operating System?
a)   It is an interface between user and the computer
b)   It manage all resources
c)   It does all memory management and Process management tasks
d)   All are true
e)   None of these


2). All the formula in Excel start with
a)   -1%
b)   +
c)   =
d)   -
e)   None of the above


3). Which of the following displays the contents of the active cell?
a)   Active cell
b)   Formula bar
c)   Menu bar
d)   Name box
e)   None of these


4). Tab scrolling buttons
a)   Allow you to view a different worksheet
b)   Allow you to view additional worksheet row down
c)   Allow you to view additional worksheet columns to the right
d)   Allow you to view additional sheet tabs
e)   None of these


5). What is the keyboard shortcut for creating a chart from the selected cells?
a)   F3
b)   F5
c)   F7
d)   F11
e)   None of these


6). You cannot close MS Word application by
a)   Choosing file menu then exit submenu
b)   Press Alt+F4
c)   Click X button on title bar
d)   From File menu choose Close Submenu
e)   None of these


7). Which file starts MS word?
a)   Winword.exe
b)   Word.exe
c)   Msword.exe
d)   Word2003.exe
e)   None of these


8). Where can you find the horizontal split bar on MS Word Screen?
a)   On the left of horizontal scroll bar
b)   On the right of horizontal scroll bar
c)   On the top of vertical scroll bar
d)   On the bottom of vertical scroll bar
e)   Non e of these


9). One of the functions of the arithmetic logic unit is to:
a)   Receive data from the registers
b)   Convert negative numbers to hexadecimal code
c)   Send logical operations, such as AND or NOT, to the alphabetic unit
d)   Retrieve data from virtual memory
e)   None of these


10). What is defined as the number of bits that the CPU processes as a unit?
a)   A computer sentence
b)   A computer word
c)   A computer phrase
d)   A computer term
e)   None of these


Answers:
1)d   2)c   3)b  4)d   5)a   6)d   7)a   8)c   9)a   10)b







For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">