15 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-15:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). When more than one window is open in MS Word, to switch to the next window _________ is the key combination.
a)    CTRL+F5
b)    CTRL+F6
c)    CTRL+F7
d)    CTRL+F8
e)    None of these


2). Where are data and program stored when the processor uses them?
a)    Main memory
b)    Secondary memory
c)    Disk memory
d)    Program memory
e)    None of these


3). ______ Represents raw facts, where as _______ is a meaningful data.
a)    Information, reporting
b)    Data, information
c)    Information, bits
d)    Records, bytes
e)    Bits, bytes


4). Saving is a process –
a)    To copy the document from memory to storage medium
b)    To bring change in present status of the document
c)    To change entire form
d)    All of the above
e)    None of these


5). PNG stands for ______.
a)    Potable Name Generator
b)    Portable Network Generator
c)    Printed Name Graphics
d)    Portable Network Graphics
e)    None of these


6). The maximum zoom percentage in MS PowerPoint is ______.
a)    100%
b)    200%
c)    400%
d)    500%
e)    None of these


7). The word FTP stands for _______.
a)    File Translate Protocol
b)    File Transit Protocol
c)    File Typing Protocol
d)    File Transfer Protocol
e)    None of these


8). Compiler in computer system is a _______.
a)    Package
b)    System Software
c)    Process
d)    Application Software
e)    None of these


9). What is an intersection of a row and column in a spreadsheet?
a)    Formula
b)    Worksheet
c)    Address
d)    Cell
e)    None of these


10). What is the process of creating movement from still images?
a)    Transition
b)    Twining
c)    Bit-mapped graphic
d)    Animation
e)    None of these


Answers:
1)b   2)a   3)b   4)a   5)d   6)c   7)d   8)b   9)d   10)d






For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">