16 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-16:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). To access properties of an object, the mouse technique to use is _______.
a)    Dragging
b)    Dropping
c)    Right-clicking
d)    Shift – clicking
e)    None of these


2). The ALU and control Unit Jointly Known as ______
a)    RAM
b)    ROM
c)    CPU
d)    PC
e)    None of these


3). Computers process data into information by working exclusively with ________.
a)    Multimedia
b)    Words
c)    Characters
d)    Numbers
e)    None of these


4). COBOL stands for ________.
a)    Common Business Oriented Language
b)    Computer Business Oriented Language
c)    Common Business Operated Language
d)    Common Business Organized Language
e)    None of these


5). What is the other name for programmed chip?
a)    RAM
b)    ROM
c)    LSIC
d)    PROM
e)    None of these


6). __________ Store data temporarily and pass it on as directed by the control unit
a)    Address
b)    Register
c)    Number
d)    Memory
e)    None of these


7). RAID stands for _________.
a)    Reproduce Array of Intelligent Disks
b)    Reproduce Array of Inexpensive Disks
c)    Redundant Array of Inexpensive Drives
d)    Redundant Array of Inexpensive Disks
e)    None of these


8). Select the smallest memory size:-
a)    Terabyte
b)    Gigabyte
c)    Kilobyte
d)    Megabyte
e)    None of these


9). In most Microsoft programs, what does ‘Alt+f4’ do?
a)    Ends the program
b)    Opens the program
c)    Run the program
d)    Modify the program
e)    None of these


10). A device that is used to transmit data from onr location to another is known as _________
a)    Storage
b)    Memory
c)    Carrier
d)    All of the above
e)    None of these



Answers:
1). c)   2). c)   3). c)   4). a)   5). b)   6). b)   7). d)   8). c)   9). a)   10). c)  





For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">