17 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-17:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.




1). Which of the following can be used to select the entire document?
a)   CTRL+A
b)   ALT+F5
c)   SHIFT+A
d)   CTRL+K
e)   CTRL+H


2). A concentric circle on a disk is called a ________.
a)   Cylinder
b)   Track
c)   Head
d)   Sector
e)   None of these


3). DSL is an example of a(n) _________ connection.
a)   Network
b)   Wireless
c)   Slow
d)   Broadband
e)   None of these


4). Instructions and data that are processed by the CPU are located in ________.
a)   CD-ROM
b)   RAM
c)   The hard disk
d)   The motherboard
e)   None of these


5). All of the following are considered to be storage devices EXCEPT ______.
a)   Floppy disk
b)   CPU
c)   CD
d)   Hard disk drive
e)   None of these


6). The commonly used UNIX commands like date, Is, cat etc. are stored in _______.
a)   Dev directory
b)   Bin directory
c)   Tmp directory
d)   Unix directory
e)   None of these


7). A circuit with about 100 transistors fabricated on a single chip is called ________.
a)   MCR
b)   MSI
c)   MIS
d)   RJE
e)   None of these


8). One megabyte equals approximately _________.
a)   1,000 bits
b)   1,000 bytes
c)   1 million bytes
d)   1 million bits
e)   2,000 bytes


9). A computer checks the ________ of user names and passwords for a match before granting access.
a)   Website
b)   Network
c)   Backup file
d)   Data base
e)   None of these


10). Computers that are portable and convenient for users who travel are known as ______.
a)   Super computer
b)   Laptops
c)   Mini computers
d)   File servers
e)   None of these


Answers:
1)a  2)b  3)d  4)b  5)b  6)b  7)b  8)c  9)d  10)b



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">