18 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-18:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). What is RISC?
a)    Storage Device
b)    Computer Network
c)    Microprocessor
d)    Operating System
e)    None of these        


2). ‘NORTON’ is an ______
a)    Software
b)    Anti-virus program
c)    Network
d)    Program
e)    None of thse


3). A program that converts high level language to machin Language is _____
a)    Linker
b)    Assembler
c)    Compiler
d)    All of the above
e)    None of these


4). Zip is a ______ file.
a)    Executable file
b)    Compressed file
c)    System File
d)    Combo
e)    None of these


5). At a time hoe many operating system can be at work on a computer?
a)    Only one
b)    Two
c)    Three
d)    Four
e)    None of these


6). Answer Sheets in bank PO’s/Clerk’s examinations are checked by using –
a)    Optional Character Reader
b)    Optical Mark Reader
c)    Magnetic ink Character Reader
d)    All of the above
e)    None of these


7). Image can be sent over telephone lines by using ______
a)    Larger bandwidth
b)    Fax
c)    Scanner
d)    Cable
e)    None of these


8). Which among the following is a scientific Computer Language?
a)    BASIC
b)    COBOL
c)    FORTRAN
d)    PASCAL
e)    None of these


9). What is Oraclel ?
a)    A Co-ordination System
b)    Word Software
c)    Database software
d)    All of the above
e)    None of these


 10). IC Chip is made of ______
a)    Silicon
b)    Nickel
c)    Iron
d)    Copper
e)    None of these


Answers:

1).c)  2).b)  3).c)  4).b)  5).a)  6).b)  7).b)  8).c)  9).c)  10).a)   




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">