19 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-19:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). Inheritance is the ability of an object to pass on its characteristics to its _______.
a)   Subclasses
b)   Off-spring
c)   Super classes
d)   Parents
e)   None of these


2). Which of the following activities is NOT a component of e-business?
a)   Collaboration with business partners
b)   Cash flow management
c)   Customer service
d)   Selling
e)   None of these


3). Which of the following extends data across networks rather than store it in one central site?
a)   PIM
b)   File manager
c)   Distributed database
d)   Data mining program
e)   None of these


4). What is a serial port that adds a direct connection to a network?
a)   FireWire
b)   NIC
c)   USB
d)   Internal modem
e)   None of these


5). Which of the following is saved to noncontiguous clusters on a hard disk?
a)   Clustered file
b)   Defragmented file
c)   Sectored file
d)   Fragmented file
e)   None of these


6). What should be used if a company wants to include its company name and logo at the bottom of every page of a brochure?
a)   Header
b)   Macro
c)   Footer
d)   Footnote
e)   None of these


7). _________ is an event-driven programming language developed in the early 1990.
a)   C
b)   VB
c)   C++
d)   Pascal
e)   None of these


8). Linux is a ______.
a)   Utility program for per-to-peer file sharing
b)   Real-time operating system
c)   Network operating system
d)   PDA platform
e)   None of these


9). The ________ runs the front-end applications software in a network.
a)   Client
b)   Database
c)   Server
d)   CPU
e)   None of these


10). Which of the following is used for close a tab on a browser?
a)   Ctrl + T
b)   Ctrl + W
c)   Ctrl + A
d)   Ctrl + Y
e)   None of these


Answers:

1).a)  2).b)  3).c)  4).b)  5).d)  6).c)  7).b)  8).b)  9).a)  10).b)   




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">