20 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-20:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). What is the term for unsolicited e-mail?
a)   New group
b)   Use net
c)   Backbone
d)   Flaming
e)   Spam


2). The ______ tells the computer how to use its components.
a)   Utility
b)   Network
c)   Operating System
d)   Application program
e)   None of these


3). When sending an e-mail, the _______ line describes the contents of the message.
a)   To
b)   Subject
c)   Contents
d)   CC
e)   None of these


4). The ________ key will launch the start buttons.
a)   Esc
b)   Shift
c)   Windows
d)   Shortcuts
e)   None of these


5). What is the ultimate purpose of Defragmentation?
a)   Make the PC faster
b)   Create More Free Space
c)   Delete temporary files
d)   Reduce Power consumption
e)   None of these


6). Which input device cannot be used to work in MS Office?
a)   Scanner
b)   Mouse
c)   Keyboard
d)   Joy stick
e)   Light pen


7). __________ is a method in which multiple communication devices are connected to one another efficiently.
a)   Switching
b)   Redundancy
c)   Capacity
d)   Detecting
e)   None of these


8). __________ is a collection of web-pages and _______ is the very first page that we see on opening of a website.
a)   Home page, web page
b)   Website, Home page
c)   Web page, home page
d)   Web page, Website
e)   None of these


9). What’s considered the ‘backbone’ of the World Wide Web?
a)   URL
b)   HTML
c)   HTTP
d)   FTP
e)   None of these


10). SMTP stands for ________.
a)   Simple Mail Transfer Protocol
b)   Serve Message Text Process
c)   Short Messaging Text Process
d)   Short Messaging Transfer Protocol
e)   None of these


 Answers:

1). e)  2). c)  3). b)  4). c)  5). b)  6). d)  7). a)  8). b)  9). c)  10). a) 
  




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">