21 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-21:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). ASCII is a(n) ________
a)    Numbering system for representing numbers with decimals.
b)    Character representation standard common in older mainframe computers.
c)    Encoding standard used to represent letters and characters.
d)    Symbolic programming language that directly represents machine instructions.
e)    None of these


2). A global network made up of thousands of privately owned computers and networks is called the:
a)    World Wide Web
b)    Internet
c)    Specialized search engine
d)    Internet2
e)    None of these


3). Which of the following is NOT a basic function of the operating system?
a)    Manage memory
b)    Provide the word processing system
c)    Start the computer
d)    Provide the user interface
e)    None of these


4). Which of the following scrambles a message by applying a secret code?
a)    Encryption
b)    Audits
c)    UPS
d)    Firewalls
e)    None of these


5). The Internet began with the development of
a)    USENET
b)    ARPANET
c)    Ethernet
d)    Intranet
e)    None of these


6). The world’s first truly cross-platform programming language is called:
a)    C++
b)    Java
c)    Visual Basic.NET
d)    Smalltalk
e)    None of these


7). The most widely used type of database management system is the:
a)    Flat database
b)    Network database
c)    Relational database
d)    Hierarchical database
e)    None of these


8). What is the newest type of database, which is well suited for multimedia applications called?
a)    Object oriented database
b)    Client/server database
c)    Data warehouse
d)    Multimedia database
e)    None of these


9). What do the circles on a data flow diagram represents?
a)    Data source and destinations
b)    Data flows
c)    Transformation process
d)    Data stores
e)    None of these


10). The type of printer that prints by selectively unchanging static electricity from spots on a metal drum is a(n):
a)    Plotter
b)    Dot matrix printer
c)    Laser printer
d)    Ink jet printer
e)    None of these



  Answers:
1). b)  2). b)  3). b)  4). a)  5). b)  6). b)  7). c)  8). a)  9). c)  10). c) 





For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">