22 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-22:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). How many megabytes make a gigabyte?
a)   1024
b)   128
c)   256
d)   512
e)   64


2). Using output devices one can ______.
a)   Input data
b)   Store data
c)   Scan data
d)   View or print data
e)   None of these


3). Which contents are lost when the computer turns off?
a)   Storage
b)   Input
c)   Output
d)   Memory
e)   None of these


4). When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off ______
a)   RAM
b)   Motherboard
c)   Secondary storage device
d)   Primary Storage device
e)   None of these


5). A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations and other computers is a(n) _______.
a)   Supercomputer
b)   Minicomputer
c)   Laptop
d)   Server
e)   None of these


6). The piece of hardware that converts your computer’s digital signal to an analog signal that can travel over telephone lines is called a ______.
a)   Red wire
b)   Blue cord
c)   Tower
d)   Modem
e)   None of these


7). When the pointer is positioned on a _______ it is shaped like a hand.
a)   Grammar error
b)   Formatting error
c)   Screen Tip
d)   Spelling error
e)   Hyperlink


8). Mobile commerce is best described as _______.
a)   The use of Kiosks is marketing
b)   Transporting products
c)   Buying and selling goods/services through wireless handheld devices
d)   Using notebook PC’s in marketing
e)   None of these


9). Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information _______.
a)   Floppy diskette
b)   Hard disk
c)   Permanent disk
d)   Optical disk
e)   None of these


10). Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media?
a)   CD-ROM is an inexpensive way to store large, amount of data and information
b)   CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do
c)   CD-ROMs make less errors than magnetic media
d)   All of the above
e)   None of these


Answers:

1)a   2)d   3)d   4)c   5)d   6)d   7)e   8)c   9)b   10)d



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">