23 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-23:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1).”High Resolution” computer monitors will have________.
a)   High dpi
b)   Low dpi
c)   256 colors
d)   Resolution is not measured in dpi
e)   None of these


2). A world wide web contains web pages _______.
a)   Residing in many computers
b)   Created using HTML
c)   With links to other web pages
d)   Residing in many computers linked together using HTML
e)   None of these


3). Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of________.
a)   application software
b)   system software
c)   operating system software
d)   platform software
e)   none of these


4). Retail employees typically use __________ terminals to process sales transactions.
a)   sales processing
b)   transaction point
c)   automatic teller
d)   point of sale
e)   None of these


5). The primary purpose of a computer is to process __________ and convert it into information.
a)   electricity
b)   data
c)   raw material
d)   a bit
e)   None of these


6). The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is ________.
a)   multiprogramming
b)   multitasking
c)   time-sharing
d)   multiprocessing
e)   None of these


7). Help Menu is available at which button?
a)   End
b)   Start
c)   Turnoff
d)   Restart
e)   Reboot


8). The________ folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.
a)   Drafts
b)   Outbox
c)   Address Book
d)   Sent Items
e)   None of these


9). Which of the following statements is true?
a)   Microsoft Windows defines the operating environment standard for computers with Linux processors
b)   Microsoft Windows defines the operating environment standard for computers with UNIX processors
c)   Mac OS defines the operating environment standard for computers with Intel processors
d)   Microsoft Windows defines the operating environment standard for computers with Intel processors
e)   None of these


10). The ___________ records the name and exact location of every file on a disk.
a)   partition master
b)   file allocation table
c)   disk controller
d)   boot sector

e)   None of these


Answers:
1)a   2)d   3)a   4)d   5)b   6)d   7)b   8)a   9)d   10)b




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">