1 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-4:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). In DOS, which of the following commands is used to delete all the files as well as sub-directories of a directory?
a)   Delete
b)   Cut
c)   Ctrl+D
d)   Move
e)   None of these

2). In programming, you use the following keys:
a)   Arrow keys
b)   Function keys
c)   Alpha keys
d)   Page up and Page Down keys
e)   None of these

3). A Website address is a unique name that identifies a specific ______ on the Web.
a)   Web browser
b)   Website
c)   PDA
d)   link
e)   None of these

4). A disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is
a)   read-only
b)   memory - only
c)   run-only
d)   write-only
e)   None of these

5). If you are going to a site you use often, instead of having to type in the address every time, you should
a)   save it as a file
b)   make a copy of it
c)   bookmark it
d)   delete it
e)   None of these

6). Two different files can have the same name if
a)   they are in different folders
b)   they have same content
c)   Never
d)   they have different content
e)   None of these

7). The central processing unit contains which of the following as a component?
a)   Main Memory
b)   Flow Control Unit
c)   Arithmetic Logic Unit
d)   Instruction Manipulation Unit
e)   None of these

8). An ad hoc query is a
a)   pre-planned question
b)   pre-scheduled question
c)   spur-of-the - moment question
d)   question that will not return any results
e)   None of these

9). A (n) ________ camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format that can be easily transferred into a computer and manipulated using graphics software.
a)   digital
b)   analog
c)   classic
d)   film
e)   None of these

10). In a spreadsheet, a cell is defined as the
a)   intersection of a table and a tuplet
b)   intersection of a table and a database
c)   intersection of a row and a column
d)   intersection of a field and a record
e)   None of these

Answers:
1). a)   2). b)   3). d)   4). a)   5). c)   6). a)   7). c)   8). c)   9). a)   10). c)  



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">