3 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-6:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). Technique to implement virtual memory where memory is divided into units of fixed size memory is________.
a)   Paging
b)   De-fragments
c)   Segmentation
d)   All of the above
e)   None of this


2). An adder where all the bits of the two operands are added simultaneously-
a)   Parallel adder
b)   Half adder
c)   Full adder
d)   All of the above
e)   None of this


3). The point at which the flow of text in a document moves to the top of a new page_
a)   Page insert
b)   Page break
c)   Page format
d)   All the above
e)   None of this


4). Which of the following is not a non impact printer?
a)   Thermal printer
b)   Ink-jet printer
c)   Laser printer
d)   Dot-matrix printer
e)   All of the above


5). A mistake in an algorithm that causes incorrect results is called a___
a)   Logical error
b)   Syntax error
c)   Machine error
d)   Complier error
e)   None of this


6). A(n)……….. program is one that is ready to run and does not need to be altered in any way.
a)   Interpreter
b)   High-level
c)   Compiler
d)   COMOL
e)   Executable


7). A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a(n)___
a)   Algorithm
b)   Hardware program
c)   Software bug
d)   Firmware program
e)   None of this


8). The main directory of a disk is called the ………..directory
a)   Root
b)   Sub
c)   Folder
d)   Network
e)   None of this


9). A…………...is a collection of data that is stored electronically as a series of records in a table.
a)   Spreadsheet
b)   Presentation
c)   Database
d)   Web page
e)   None of this


10). As you created documents, graphs and pictures your computer holds the data in___
a)   Restore file
b)   Backup drive
c)   Clip board
d)   Memory
e)   None of this


Answers

1).a)   2).a)  3).b)  4).c)  5).a)   6).e)  7).a)  8).a)  9).c)  10).d)




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">