6 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-7:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). RAM is an example of volatile storage and serves as the computer’s
________.
a)   Short-term memory
b)   Hard drive
c)   Permanent Storage unit
d)   Auxiliary CPU
e)   None of these


2). When a computer prints a report, this output is called _______.
a)   Hard copy
b)   Soft copy
c)   COM
d)   All of the above
e)   None of these


3). The ascending order of a data hierarchy is ________.
a)   Bit – byte – record – field – file – database
b)   Byte – bit – field – record – file – database
c)   Bit – byte – field- record – file – database
d)   Byte – bit – record – file – field – database
e)   None of these


4). In computer terminology, information means _______.
a)   Raw data
b)   Data
c)   Data in more useful or intelligible form
d)   Alphanumeric data program
e)   None of these


5). A floppy disk contains ________.
a)   Circular tracks only
b)   Sectors only
c)   Both circular tracks and sector
d)   All of the above
e)   None of these


6). A plotter is _______.
a)   An input device to produce good quality graphics
b)   An output device to produce drawings and graphics
c)   A fast output device using camera lenses
d)   All of these
e)   None of these


7). Which of the following is a graphical package?
a)   Raw data
b)   Data
c)   Data in more useful or intelligible form
d)   Alphanumeric data program
e)   None of these


8). A mouse, trackball and joystick are examples of ________.
a)   Pointing devices
b)   Pen input devices
c)   Data collection devices
d)   Multimedia devices
e)   None of these


9). The Internet uses _______.
a)   Circuit switching
b)   Packet switching
c)   Hybrid switching
d)   All of the above
e)   None of these


10). What would you use for immediate, real-time communication with a friend?
a)   Instant Messaging
b)   E-Mail
c)   Usenet
d)   Blog
e)   None of these


Answers:
1)a   2)a   3)c   4)c   5)c   6)b   7)a   8)a   9)b   10)a





For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">