7 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-8:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). Website is a collection of ________
a)   HTML documents
b)   Graphic files
c)   Audio and video files
d)   All of the above
e)   None of these


2). Who designed the first electronic computer – ENIAC?
a)   Van Neuman
b)   Joseph M Jacquard
c)   J presper Eckert
d)   Both 1 and 2
e)   None of these


3). Which of the following is not a network?
a)   Local Area Network
b)   Wide Area Network
c)   Optical Fiber
d)   All are networks
e)   None of these


4). In MICR, C stands for?
a)   Code
b)   Colour
c)   Computer
d)   Character
e)   None of these


5). Which of the following is the largest unit of storage?
a)   GB
b)   KB
c)   MB
d)   TB
e)   None of these


6). Virtual memory is?
a)   Memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM
b)   In RAM
c)   Only necessary if you do not have any RAM in your computer
d)   A back up device for floppy disks
e)   None of these


7). ________ is the process of finding errors in software code?
a)   Compiling
b)   Testing
c)   Running
d)   Debugging
e)   None of these


8). What is the shortcut key to “Undo” the last action in a document?
a)   Ctrl +X
b)   Ctrl +Y
c)   Ctrl + Z
d)   Ctrl +U
e)   None of these


9). The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as
a)   Hardware
b)   Software
c)   Firmware
d)   ROM ware
e)   None of these


10). For creating a document, you use _______ command at File Menu.
a)   Open
b)   Close
c)   New
d)   Save
e)   None of these


Answers:
1)d   2)a   3)c   4)d   5)d   6)a   7)b   8)c   9)c   10)c






For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">