8 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-9:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which is NOT a function of s microprocessor?
a)   Controls the rest of the computer’s component’s
b)   Keeps the system unit cool
c)   Processes data
d)   Interprets instructions given by software
e)   None of theses


2). To connect to a WAN, you must have:
a)   CSMA/CD
b)   Wi-Fi
c)   TCP/IP
d)   POP
e)   None of these


3). During the ________ operation, the control unit determines what the program is telling the computer to do.
a)   Fetch
b)   Execute
c)   Decode
d)   Arithmetic
e)   None of these


4). _______ has a large storage capacity, up to 17 GB if both layers and both sides are used.
a)   DVD-ROM
b)   CD-ROM
c)   Floppy
d)   RAM
e)   None of these


5). A _______ card connects each computer to the wiring in the network.
a)   Network interface
b)   PC interface
c)   Memory
d)   All of the above
e)   None of these


6). What is the initial page of the Web site?
a)   The start page
b)   The hyperlink page
c)   The link page
d)   The home page
e)   None of these


7). What is the term for a set of step-by-step instructions that direct a computer to performs its tasks?
a)   Setup
b)   Program
c)   System
d)   Instruction manual
e)   None of these


8). To execute a given DOS program, you must type a(n) ________.
a)   Command
b)   Order
c)   Syntax
d)   All of the above
e)   None of these


9). PC cards, flash memory cards, and smart cards are all examples of:
a)   Removable hard disks
b)   Digital video discs
c)   Volatile memory devices
d)   Solid state storage devices
e)   None of these


10). A _______ is a unique identification number generated by a computer hardware component or a program.
a)   Cookie
b)   .NET Passport
c)   GUID
d)   Private key
e)   None of these


 Answers:

1)b   2)d   3)c   4)b   5)a   6)d   7)b   8)a   9)d   10)a 




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">