10 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-11:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). Which of the following is used by the browser to connect to the location of the Internet resources?
a)   Linkers
b)   Protocol
c)   Cable
d)   URL
e)   None of these


2). _______ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
a)   Tracking
b)   Formatting
c)   Crashing
d)   Allotting
e)   None of these


3). Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
a)   Mass memory
b)   Internal memory
c)   Non-volatile memory
d)   PROM
e)   None of these


4). Changing an existing document is called ______ the document.
a)   Creating
b)   Editing
c)   Modifying
d)   Adjusting
e)   None of these


5). What is backup?
a)   Adding more components to your network
b)   Protecting data by copying it from the original source to a different destination
c)   Filtering old data from the new data
d)   Accessing data on tape
e)   None of these


6). What is a popular program for creating documents that can be read on both a PC and a Macintosh computer?
a)   Microsoft Word
b)   Adobe In Design
c)   Adobe Acrobat
d)   QuarkXPress
e)   None of these


7). An image on a computer screen is made up of a matrix of what?
a)   Byte
b)   Pixels
c)   Bit
d)   Palette
e)   None of these


8). What does dots per inch (DPI) measure?
a)   Number of bits it takes to represent each color
b)   Density of the pixels on a computer screen
c)   The density of bits on a disk
d)   Density of graphic files stored on a hard disk
e)   None of these


9). What type of software creates a smaller file that is faster to transfer over the internet?
a)   MPEG
b)   Unzipped
c)   Fragmentation
d)   Compression
e)   None of these


10). A unit of computer information that contains data as well as all the procedures or operations is called:
a)   A method
b)   Encapsulation
c)   An object
d)   An OOP
e)   None of these


Answers:
1)d   2)b   3)b   4)b   5)b   6)c   7)b   8)b   9)d   10)c






For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">