13 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-13:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). A warm boot in older versions of windows is caused by:
a)   Typing the Alt+Tab key combination
b)   Selecting Hibernate or standby when shutting down
c)   Typing the Ctrl+Alt+Delete key combination
d)   Pressing the power switch
e)   None of these


2). Setting fonts for the text in your document is an example of:
a)   Formatting
b)   Formulas
c)   Tracing changes
d)   Tools
e)   None of these


3). _________ is the file system used by the operating system to identify the physical locations of files on the hard drive.
a)   RTOS
b)   GIF
c)   FAT
d)   POST
e)   None of these


4). _________ software allows the user to speak into the computer rather than type in text.
a)   Speech recognition
b)   CHAT
c)   Message
d)   All of the above
e)   None of these


5). A server uses ________ applications software to support its client computers.
a)   Back-end
b)   Front-end
c)   Programming
d)   Java
e)   None of these


6). What does the XP stand for in Windows XP?
a)   Exponential
b)   Experience
c)   Expertise
d)   Exchange
e)   None of these


7). Which symbol is used in Excel to denote exponential numbers?
a)   *
b)   ^
c)   &
d)   $
e)   None of these


8). Which of the following is NOT a source of viruses?
a)   Diskettes
b)   The Internet
c)   E-mail messages
d)   Computer networks
e)   None of these


9). Which printer type is an impact printer?
a)   Page printer
b)   Laser printers
c)   Ink-jet printers
d)   Dot-matrix printers
e)   None of these


10). What type of software must to be used to translate scanned text into a format that can be manipulated?
a)   OCR
b)   CRT
c)   RGB
d)   MIDI
e)   None of these


Answers:
1)c   2)a   3)c  4)a   5)a   6)b   7)b   8)c   9)d   10)a







For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">