24 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-24:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). The CPU is made up of two smaller components _______.
a)   ALU and CU
b)   ALU and RAM
c)   RAM and ROM
d)   RAM and CU
e)   None of these


2). The digits of the binary system are called ______
a)   Bytes
b)   Bits
c)   Nibbles
d)   Numbers
e)   None of these


3). In which year, the first operating system was developed?
a)   1910
b)   1940
c)   1950
d)   1980
e)   1985


4). What type of keys are “Ctrl and Shift”?
a)   Adjustment
b)   Function
c)   Modifier
d)   Alphanumeric
e)   None of these


5). Where header appears?
a)   Top
b)   Bottom
c)   Centre
d)   All of these
e)   None of these


6). For printing a document you have to put on _______.
a)   Printer
b)   Monitor
c)   Scanner
d)   All of these
e)   None of these


7). Most of the editing tools are available under which menu?
a)   File
b)   Format
c)   Edit
d)   All of these
e)   None of these


8). A unit of eight bit memory cell groups is called a ________.
a)   Bit
b)   Nibble
c)   Byte
d)   Digit
e)   None of these


9). When you save an access project, what file format do you use?
a)   .adp
b)   .Xml
c)   .mbd
d)   All of these
e)   None of these


10). The intersection of a row and column is called ________.
a)   Data
b)   A field
c)   A cell
d)   An equation
e)   A function


Answers:
1)a   2)b   3)c   4)c   5)a   6)a   7)c   8)c   9)a   10)c




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">