25 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-25:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). The server on the internet is also known as ___________.
a)   Repeater
b)   Host
c)   Gateway
d)   AND Gate
e)   None of these


2). A database management system (DBMS) is a__________.
a)   Hardware system used to create, maintain and provide controlled access to a data- base
b)   hardware system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
c)   Software system used to create, maintain, and provide uncontrolled access to a database.
d)   Software system used to create, maintain and provide controlled access to a database.
e)   None of these


3). Which of the following is an example of connectivity?
a)   Internet
b)   floppy disk
c)   power card
d)   data
e)   None of these


4). What menu is selected to cut, copy and paste?
a)   File
b)   Tools
c)   Special
d)   Edit
e)   None of these


5). To save a document in different location use ______.
a)   Save
b)   Save as
c)   Save as web page
d)   All of above
e)   None of these


6). Programming language built into user programs such as Word and Excel are known as _______.
a)   4GLs
b)   Macro languages
c)   object-oriented languages
d)   visual programming languages
e)   None of these


7). Codes consisting of lines of varying widths or lengths that are computer-readable are known as______.
a)   an ASCII code
b)   a magnetic tape
c)   an OCR scanner
d)   a bar code
e)   None of these


8). To reload a Web page, press the __________ button.
a)   Redo
b)   Reload
c)   Restore
d)   Ctrl
e)   Refresh


9). Personal computers can be connected together to form a_______.
a)   server
b)   supercomputer
c)   network
d)   enterprise
e)   None of these


10). Which of the following is true?
a)   Byte is a single digit in a binary number
b)   Bit represents a grouping of digital numbers
c)   Eight-digit binary number is called a byte
d)   Eight-digit binary number is called a bit

e)   None of these


Answers:
1)b   2)d   3)a   4)d   5)b   6)d   7)d   8)e   9)c   10)c



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">