26 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-26:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). Programs developed by an outside supplier and provided to the user in a machine readable form is known
as___________.
a)    Canned programs
b)    Beta program
c)    Alpha program
d)    All of the above
e)    None of these


2).  Which of the following describe one or more characteristics of a modem computer?
a)    An electronic device
b)    A mechanical device
c)    An electro-mechanical device
d)    All of the above
e)    None of these


3). Octal number system has a base ______.
a)    Two
b)    Four
c)    Eight
d)    Ten
e)    None of these


4). PL 1 (Programming Language One) Is __________.
a)    High level programming language
b)    Low level programming language
c)    Machine language
d)    Assembly language
e)    None of these


5). Which of the following is a disadvantage of machine language?
a)    Machine Dependent
b)    Slower Execution
c)    Machine Independent
d)    all of the above
e)    None of these


6). Android Operating system is an example of which kind of Source Model?
a)    Vertical Market Software
b)    Open Source
c)    Horizontal Market Software
d)    Shareware
e)    None of these


7). You can use the tab key to___________.
a)    Move a cursor across the screen
b)    Indent a paragraph
c)    Move the cursor down the screen
d)    Only ((1) and (2)
e)    None of these


8). Which process checks to ensure the components of the computer and operating are connected properly?
a)    Booting
b)    Processing
c)    Saving
d)    Editing
e)    None of these


9). What is the correct association between a hardware component and a computer function?
a)    Monitor > input
b)    Mouse > input
c)    CPU > storage
d)    Hard disk > processing
e)    None of these


10). The sharing of a medium and its path by 2 or more devices is called ________.
a)    Modulation
b)    Encoding
c)    Line discipline
d)    Multiplexing
e)    None of these


Answers:
1)a   2)a   3)c   4)a   5)a   6)b   7)b   8)a   9)b   10)d




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">