27 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-27:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). This is not a function category in Excel ________
a)   Logical
b)   Data Series
c)   Financial
d)   Text
e)   None of these


2). The operating system that is self-contained in a device and resident in the ROM is ______
a)   Batch Operating System
b)   Real - time Operating System
c)   Embedded Operating System
d)   Multi Operating System
e)   None of these


3). On-line real time systems become popular in..........Generation.
a)   First Generation
b)   Second Generation
c)   Third Generation
d)   Fourth Generation
e)   None of these


4). ____________is the ability of a device to "jump" directly to the requested data.
a)   Sequential access
b)   Random access
c)   Quick access
d)   All of the above
e)   None of these


5). _______ is the combination of keys to switch between the last four places that you have edited.
a)   ALT + CTRL + Z
b)   ALT + CTRL + Y
c)   ALT + TAB + Z
d)   ALT + SHIFT + Z
e)   None of these


6). is the functional key to display save-as box.
a)   F5
b)   F6
c)   F9
d)   F12
e)   None of these


7). Accessing data on tapes is much ....... than that accessing data on disks.
a)   Slower
b)   Faster
c)   Same
d)   All of the above
e)   None of these


8). Who amongst the following is called the father of modern computing?
a)   Charles Babbage
b)   Hollerith
c)   Gottfried von Leibnitz
d)   Joseph M. jacquard
e)   None of these


9). Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as ______
a)   font styles
b)   font effects
c)   word art
d)   text effects
e)   None of these


10). What is object of UPS?
a)   Using for storage
b)   To increase the speed of a computer
c)   Provides backup power
d)   All of these

e)   None of these 



Answers:
1)a   2)c   3)c   4)b   5)a   6)d   7)a   8)a   9)b   10)c




For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">