28 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-28:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). A device, which is not connected to CPU, is called as ________.
a)   Land-line- device
b)   On-line device
c)   Off-line device
d)   Device
e)   None of these


2). A computer program that converts an entire program into machine language at one time is called a/an _______.
a)   Interpreter
b)   Simulator
c)   Compiler
d)   Numbers
e)   None of these


3). What is MS word?
a)   A game
b)   An operating system
c)   Word processing software
d)   Typing tutor software
e)   None of these


4). For Scientific work the most popular language is ________.
a)   PASCAL
b)   FORTRON
c)   COBOL
d)   PROLOG
e)   None of these


5). TCP stands for ________.
a)   Transfer control protocol
b)   Transfer control process
c)   Transmission Control Protocol
d)   Transmission Control Process
e)   None of these


6). The first graphical web browser are?
a)   Gopher
b)   WAIS
c)   CERN
d)   Mosaic
e)   None of these


7). Total memory of system can be known using _______.
a)   DIR Commands
b)   MEM Commands
c)   Warm Boot
d)   TOT MEM commands
e)   None of these


8). The meaning of double-click is?
a)   Pushing and releasing the main mouse button twice in rapid succession when the on-tree mouse pointer is positioned over the desired item.
b)   Appearance of an icon
c)   To take a selection from the document and move it to the clipboard
d)   All of the above
e)   None of these


9). The term overflow means?
a)   An excess of internal storage
b)   An excess of external storage
c)   A situation where record cannot fit in to its right place
d)   A device, which control the level of humidity in the computer room
e)   None of these


10). The access time refers to _______.
a)   Time required locating and retrieving stored data
b)   Time required locating the lost data
c)   Time required deleting specific data on a certain memory location
d)   All of the above
e)   None of these


Answers:
1). c) 2). c) 3). c) 4). b) 5). c) 6. d) 7. b)  8. a)  9. a)  10. a)





For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">