29 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-29:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Documents converted to ______ can be published to the Web.

a)   .doc file
b)   http
c)   machine language
d)   HTML
e)   none of these


2). Holding the mouse button down while moving an object or text is known as ___
a)   Moving
b)   Dragging
c)   Dropping
d)   Highlighting
e)   None of these


3). When was the first Windows operating system launched?
a)   1984
b)   1985
c)   1988
d)   1989
e)   1990


4). What is the difference between a CD-ROM and a CD-RW?
a)   They are the same; just two different terms used by different manufacturers
b)   A D-ROM can be written to and a CD-RW cannot
c)   A CD-RW can be written to, but a CD-ROM can only be read from
d)   A CD-ROM holds more information than a CD-RW
e)   None of these


5). What happens when we try to delete the fries on the floppy?
a)   The files get moved to the Recycle Bin
b)   Files on a floppy cannot be deleted
c)   The files get deleted and can be restored again from Recycle Bin
d)   The files get deleted and cannot be restored again
e)   The file gets copied on the Hard disk


6). An educational institution would generally have the following in its domain name _____.
a)   .org
b)   .edu
c)   .inst
d)   .com
e)   .sch


7). POST stands for _______.
a)   Power on Self Test
b)   Program on Self Test
c)   Power on System Test
d)   Program on System Test
e)   Power Off System Test


8). Which of the following can input graphical images and pictures for a computer?
a)   Plotter
b)   Scanner
c)   Mouse
d)   Printer
e)   Keyboard


9). Which of the following categories would include a keyboard?
a)   Printing Device
b)   Output Device
c)   Pointing Device
d)   Storage Device
e)   Input Device


10). In Word you can force a page break–
a)   By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
b)   By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl +Enter
c)   By using the Insert/Section Break
d)   By changing the font size of your document
e)   None of these


Answers:
1). b) 2). b) 3). b) 4). c) 5). d) 6. b) 7. a)  8. b)  9. e)  10. b)



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">