30 Sep 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-30:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). At which place is India’s Silicon Valley situated?
a)    Bangalore
b)    Hyderabad
c)    Chennai
d)    Kolkata
e)    None of these


2). A connection from one HTML document to another HTNL document is called ____?
a)    Hyper Link
b)    Connecting Link
c)    Icon
d)    All of these
e)    None of these


3). This device is used to connect your computer with a telephone line, so that can access information from other servers and ordinary users too, said device is called _____.
a)    Modem
b)    Set top box
c)    LAN Card
d)    UPS
e)    None of these


4). Device on one network can communicate with devices on another network via ____.
a)    File Server
b)    Utility Server
c)    Printer Server
d)    Gateway
e)    None of these


5). The screen background is known as the_____.
a)    Application
b)    Window
c)    Desktop
d)    Frames
e)    None of these


6). Which of the following is not an input device?
a)    Mouse
b)    Keyboard
c)    Light pen
d)    VDU
e)    None of these


7). What are the units used to count the speed of a printer?
a)    CPM
b)    DPI
c)    PPM
d)    Both (a) and (c)
e)    None of these


8). A computer that combines the characteristic of analog and digital computers ____.
a)    Hybrid Computer
b)    Digital Computer
c)    Analog Computer
d)    Super Computer
e)    None of these


9). WORM stands for?
a)    Write Once Read memory
b)    Wanted Once Read Memory
c)    Wanted Original Read Memory
d)    Write Original Read Memory
e)    None of these


10). Memory unit is a part of ____.
a)    Input Device
b)    Control Unit
c)    Output Device
d)    Central Processing unit
e)    None of these    



Answers:
1). a) 2). a) 3). a) 4). d) 5). c) 6. d) 7. d)  8. a)  9. a)  10. d)



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">