6 Sep 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-33:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Name the China’s first satellite for mobile telecommunication that was launched recently?
a) Tiantong-01 
b) Hipparcos
c) Yomanng 09
d) Wukong
e) None of these


2). India’s International Footwear Fair (IIFF) has been launched by the Finance Minister Arun Jaitley in which city?
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Kanpur
e) Pune


3). Indian Olympic Association (IOA) has announced a cash award of ________ for the gold medal winning athlete.
a) 1 crore rupees
b) 50 lakh rupees
c) 30 lakh rupees
d) 20 lakh rupees
e) 25 lakh rupees


4). The government has set an inflation target of _______ for the next five years.
a) 2%
b) 4%
c) 6%
d) 8%
e) 8.2%


5). Name the state that launched a unique Water Resources Information System to assess accurate reserves of water in thousands of Tanks and reservoirs across the state?
a) Karnataka
b) Uttarakhand
c) Delhi
d) Telangana
e) Andhra Pradesh


6). Union Urban Development Minister Venkaiah Naidu has launched Swachh Survekshan-2017 for _____ in the country with an idea to make competitive environment make the cities clean in New Delhi.
a) 200 cities
b) 500 cities
c) 700 cities
d) 800 cities
e) 550 cities


7). The government of India set the target to implement Goods & Services Tax (GST) from ____.
a) January, 2017
b) March, 2017
c) April, 2017
d) June, 2017
e) July, 2017


8). Which state government has signed MoU with Indian Space Research Organisation (ISRO) for water resources info system?
a) Kerala
b) Odisha
c) Telangana
d) Assam
e) Arunachal Pradesh


9). Which App was launched by Union Government in August 2016 to enable citizens’ associate more and more with Swachh Bharat Mission in urban areas?
a)   SwachhIndia App
b)   SwachhBharat App
c)   Swachhata App
d)   SwachhBharatAbhiyan App
e)   None of these


10). Name the country that has banned Pokemon Go app because of unspecified security concerns?
a) Russia
b) China
c) Yemen
d) Iran
e) Japan


Answers:
1)a   2)b   3)b   4)b   5)d   6)b   7)c   8)c   9)c   10)d







For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">