3 Sep 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 50:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). What is the capital of “Sweden”?
a)   Amsterdam
b)   Oslo
c)   Warsaw
d)   Helsinki
e)   Stockholm


2). “Veer Savarkar International Airport” located in __________
a)   Andaman & Nicobar Islands
b)   Pondicherry
c)   Daman & Diu
d)   Dadra & Nagar Haveli
e)   Lakshadweep


3). The 5 “BRICS” countries represent over __________ % of the world population.
a)   36%
b)   42%
c)   48%
d)   38%
e)   44%


4). Who is the author of the “Making India Awesome”?
a)   Anita Nair
b)   Ashwin Sanghi
c)   Shobha De
d)   Chetan Bhagat
e)   Amish Tripati


5). “International Maritime Organization” [IMO] headquartered in __________
a)   New York
b)   Vienna
c)   Rome
d)   London
e)   Brussels


6). 18th edition of “Asian Games” [2018] will be hosted by __________
a)   China
b)   Japan
c)   Indonesia
d)   Malaysia
e)   Turkey


7). The Commonwealth Heads of Government Meeting [CHOGM] headquartered in ____________
a)   London
b)   Ottawa
c)   Canberra
d)   Wellington
e)   Kuala Lumpur


8). Who is the Cabinet Minister of “Electronics & Information Technology”?
a)   JagatPrakashNadda
b)   Kalraj Mishra
c)   D V SadanandaGowda
d)   Ravi Shankar Prasad
e)   Harsh Vardhan


9). “Carolina Martin” (Spain) is associated with which of the following?
a)   Badminton
b)   Tennis
c)   Chess
d)   Shooting
e)   Archery


10). Who is the “Cabinet Minister of Personnel, Public Grievances & Pensions, Department of Atomic Energy and Department of Space”?
a)   Arun Jaitley
b)   Venkaiah Naidu
c)   Nitin Gadkari
d)   Narendra Modi
e)   Menaka Gandhi


Answers:

1)e   2)a   3)b   4)d   5)d   6)c   7)a   8)d   9)a   10)d




For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">