5 Sep 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 51:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). “Swami and Friends” book authored by ___________
a)   V S Naipaul
b)   R K Narayan
c)   Salman Rushdie
d)   Amit Chaudari
e)   V.V. Giri


2). “National Handloom Day” is observed on __________
a)   August 7th
b)   August 3rd
c)   August 17th
d)   August 12th
e)   August 5th


3). Which country will host “2022 Winter Olympics”?
a)   China
b)   Turkey
c)   Kazakhstan
d)   Japan
e)   South Korea


4). What is the capital of “South Korea”?
a)   Seoul
b)   Pyongyang
c)   Phnom Penh
d)   Manila
e)   Hanoi


5). What is the currency of “Algeria”?
a)   Dinar
b)   Shekel
c)   Shilling
d)   Lira
e)   Pound


6). “National Sports Day” is celebrated on the August ___________
a)   27th
b)   25th
c)   29th
d)   26th
e)   30th


7). What is the capital of “Malaysia”?
a)   Kuala Lumpur
b)   Manila
c)   Lima
d)   Suva
e)   Sana


8). __________ is India’s largest state by Area.
a)   Rajasthan
b)   Tamil Nadu
c)   Maharashtra
d)   Madhya Pradesh
e)   Uttar Pradesh


9). Who is the “Cabinet Minister of Home Affairs”?
a)   Rajnath Singh
b)   Manohar Parikkar
c)   Narendra Modi
d)   Suresh Prabhu
e)   Nitin Gadkari


10). BRICS Summit – 2016 will be hosted by __________
a)   Durban
b)   Brasilia
c)   Ufa
d)   Panaji
e)   Shanghai


Answers:

1)b   2)a   3)a   4)a   5)a   6)c   7)a   8)a   9)a   10)d





For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here      

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">