1 Sep 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 50:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Lokesh Rahul is associated with which sports?
a) Badminton
b) Cricket
c) Boxing
d) Wrestling
e) None of these


2). The Keibul Lamjao National Park is located in which state of India?
a) Tripura
b) Nagaland
c) Manipur
d) Assam
e) None of these


3). The Aadi Perukku festival is celebrated in which among the following states?
a) Andhra Pradesh
b) Kerala
c) Telangana
d) Tamil Nadu
e) None of these


4). The Farm festival of Hareli is celebrated in which state of India?
a) Punjab
b) Haryana
c) Chhattisgarh
d) Jharkhand
e) None of these


5). The National Handloom Day is celebrated on which day in India?
a) August 6
b) August 7
c) August 5
d) August 8
e) August 9


6). “Where India Banks” is which bank’s tagline_____________
a) Allahabad Bank
b) Andhra Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Bank of Baroda
e) None of these


7). Pulitzer prize is given in which field_________
a) Journalism
b) Mathematics
c) Architecture
d) Science
e) None of these


8). Which of the following is the folk dance of Odissa and Andhra Pradesh?
a) Changu
b) Karagam
c) Dumhal
d) Lavani
e) None of these


9). World Economic Outlook is published by__________
a) International Monetary Fund (IMF)
b)  World Bank
c) Institute for Economic and Peace
d) World economic forum
e) None of these


10). Currency of United Arab Emirates is
a) Dinar
b) Dirham
c) Riyal
d) Taka
e) None of these


Answers:
1)b   2)c   3)d   4)c   5)b   6)b   7)a   8)a   9)a   10)b



 


For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">