7 Sep 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 52:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). “National Journalism Day” is observed on __________
a)   17th August
b)   17th September
c)   17th December
d)   17th November
e)   17th October


2). CENSUS 2011 was ________ CENSUS after Independence.
a)   6th
b)   8th
c)   7th
d)   9th
e)   5th


3). Who is current Cabinet minister for Road Transport, Highways & Shipping?
a)   Radha Mohan Singh
b)   Nitin Gadkari
c)   D V Sadananda Gowda
d)   Narendra Singh Tomar
e)   Kalraj Mishra


4). What is the currency of “Malaysia”?
a)   Baht
b)   Dollar
c)   Ringgit
d)   Euro
e)   Peso


5). As per CENSUS 2011, which of the following District has highest literacy rate?
a)   Kottayam
b)   Aizawl
c)   Serchhipp
d)   Mahe
e)   Ernakulum


6). “Lisbon” is a capital of __________
a)   Netherlands
b)   Ireland
c)   Sweden
d)   Portugal
e)   Finland


7). What is the currency of “Saudi Arabia”?
a)   Riyal
b)   Dinar
c)   Riel
d)   Lira
e)   Shilling


8). Bank formed by BRICS countries is known as ___________
a)   New Capital Bank
b)   New Investment Bank
c)   New Development Bank
d)   New Progressive Bank
e)   New Economic Bank


9). Who is the Prime Minister of United Kingdom at present?
a)   Sir John Major
b)   Tony Blair
c)   Gordon Brown
d)   Theresa May
e)   David Cameron


10). “Shivasamudram Hydro Power Project” is situated in which state?
a)   Karnataka
b)   Tamil Nadu
c)   Andhra Pradesh
d)   Telangana
e)   Kerala


Answers:

1)d   2)c   3)b   4)c   5)c   6)d   7)a   8)c   9)d   10)a





For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">