23 Sep 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-20:
Dear Readers, many of our followers has requested detailed explanation for the practice English questions, in order to fulfil their needs, we have decided to provide detailed explanation for the practice English questions. We hope it will help you lot.




Directions(1-10): In each question below four words which are numbered (a), (b), (c) and (d) have been printed in bold, of which one word may be wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. The number of that word is the answer. If all the four words are correctly spelt. Mark (e). i.e., “No Error” as the answer.

1). Non-communicable (a)/ diseases (b)/ are a major (c)/ concerned for people in this region. (d)/ No error (e)

2). The industry is poised (a)/ for a quantum (b)/ jump as it has ventured into Indian markets which have excellent (c)/ growth opportunities. (d)/ No error (e)

3). The Government administration is required to undergo  / a Radicle (b)/ transformations (c)/ for better service orientation. (d)/ No error (e)

4). This was the opportunity the swindler (a)/ was seeking, and he at once touch the (b)/ feet of the sage for blessings, "O Guruji,(c)/ please accept me as your disciple. (d)/ No error (e)

5). Jon Matonis, one of the founding director of the Bitcoin (a)/ Foundation, told the BBC he is convinced that (b)/ Wright is who he claims to be and is (c)/ responsible for a brilliant achievement. (d)/ No error (e)

6). Speculators and money launderers have already (a)/ found much to like about the anonymous (b)/ digital currency, and that has forced (c)/ the government to play catch-up. (d)/ No error (e)

7). Bitcoin and other virtual currencies have begun (a)/ to gain widespread acceptance in India, in spite of poor Internet (b)/ penetration and a natural scepticism of assets (c)/ not backed by tangible entities such as land. (d)/ No error (e)

8). The central bank has issued a notice on (a)/ the risks involved and added that it (b)/ could be used for money laundering (c)/ and funding terrorism activities. (d)/ No error (e)

9). I didn’t take the decision lightly to make my (a)/ identity public and I want to be clear that I’m doing (b)/ this because I care so passionate about (c)/ my work and also to dispelany negative myths and fears. (d)/ No error (e)

10). The last bastion of the historic reforms (a)/ of 1945, the National Health Service, has (b)/ been so subverted by Tory and Labour-supported (c)/ privateers it is fighting for their life (d)/. No error (e)

Answers:
1). d)  2). e)  3). b)  4). b)  5). a)  6). e)  7). b)  8). a)  9). c)  10). d) 

Solutions
1). d)   It should be 'concern'. Here, a noun is required to make the sentence correct.
2). e) All words are correct and no correction is required.
3). b) The correct spelling is 'radical' which means 'fundamental / major / drastic'. Word 'radicle' has different meaning which is not appropriate here.
4). b) It's 'was seeking, and he at once touch the '
Given sentence in the past tense so, replace "touch" with "touched"
5). a) It should be “directors” instead of “director”.
6). e) No error
7). b) Replace “in spite of” with “despite”
8). a) Given sentence is from past tense so Replace “has” with “had”
9). c) Replace “passionate” with “passionately”.
10). d) It's 'privateers it is fighting for their life'
Replace “their” with “its”





For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">