13 Oct 2016

Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016

Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016
Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016 Set-17:
Dear Readers, IBPS PO examination 2016 is approaching shortly and we hope that you all preparing well for it. Here we have started providing Expected General Awareness Questions which consist of questions from Current Affairs, Banking Industry and Static GK. Kindly make use of it. If you required any Study Materials send your request to this email- admin@ibpsguide.com



1). Which of the following state bagged Best Horticulture State award?

a)   Assam

b)   Haryana

c)   Sikkim
d)   Uttrakand
e)   No of these


2). NASA launches first mission to collect samples from asteroid, what is the name of the spacecraft?
a)   OSIRIS-Rex
b)   ORISIS-Rex
c)   OSISIR-Rex
d)   OSIRIS-Rax
e)   OSIRIS-Max


3). Recently which of the following state implement Adarsh and UtkarshVidyalaya?
a)   West Bengal
b)   Rajasthan
c)   Andhra Pradesh
d)   Bihar
e)   Odisha


4). Who won the first gold medal in para Olympic held in Rio 2016?
a)   MariyappanThangavelu
b)   Varun Singh Bhati
c)   DevendraJhajharia
d)   Sam Grewe
e)   None of these


5). BRICS Wellness Workshop begins in?
a)   New Delhi
b)   Mumbai
c)   Bengaluru
d)   Chennai
e)   Jaipur


6). The two-day International Buddhist Conclave will begin in sarnath ,sarnathbelogs to which of the following state?
a)   Assam
b)   Bihar
c)   Uttar Pradesh
d)   Madhya Pradesh
e)   Punjab


7). Indo-US Economic Summit will begin in___________?
a)   New Delhi
b)   Mumbai
c)   Bengaluru
d)   Chennai
e)   Jaipur


8). Patanjali Mega Food and Herbal Park was located in Mihan, which is located at outskirts of
a)   Kerala
b)   Nagpur
c)   West Bengal
d)   Madhya Pradesh
e)   None of these


9). Vietnam wins 1st Paralympic gold with world record which of the following field?
a)   Weightlifting
b)   Long jump
c)   Discuss through
d)   High jump
e)   None of these


10). According to HackerRank, which of the following country’s world best developer?
a)   China & Japan
b)   Japan & Russia
c)   Russia & USA
d)   China & Russia
e)   None of these


11). Jurong Bird Park is located in which country?
a)   Kenya
b)   Australia
c)   Jordan
d)   Singapore
e)   None of the above


12).Skorpa Bird Sanctuary is located in which country?
a)   Canada
b)   Norway
c)   Jordan
d)   Hungary
e)   None of the above


13).Tuticorin Port is in which state?
a)   Gujarat
b)   Maharashtra
c)   Tamil Nadu
d)   Goa
e)   None of the above


14). Paradip Port is in which state?
a)   West Bengal
b)   Kerala
c)   Karnataka
d)   Orissa
e)   None of the above


15). KushokBakulaRimpochhe Airport is in which city?
a)   Hubli
b)   Mysore
c)   Kullu
d)   Leh
e)   None of the above


16). A bank which accepts deposits makes business loans, and offers related services is calledas_________.
a)   Development Bank
b)   Commercial Bank
c)   Central Bank
d)   Investment Bank
e)   None of the above


17). What is the name of the banks which acts as a banker of all other banks?
a)   Development Bank
b)   Saving Bank
c)   Central Bank
d)   World Bank
e)   ADB


18). In which of the following type of bank account, a depositor can deposit his funds any Number of times he likes and can also withdraw the same any number of times he wishes?
a)   Demat Account
b)   Recurring Account
c)   Saving Account
d)   Current Account
e)   None of the above


19). In which type of account a specified amount is deposited every month for a specific period,say, 12, 24, 36 or 60 months?
a)   Recurring Account
b)   Demat Account
c)   Current Account
d)   Fixed Deposit Account
e)   None of the above


20). An inter-bank funds transfer system, where funds are transferred as and when the transactions are triggered, is called_________.
a)   Mobile Banking
b)   Bill Payment Service
c)   Internet Banking
d)   Real Time Gross Settlement (RTGS)
e)   None of the above


Answers:
1).b)  2).a)  3).b)  4).a)  5).c)  6).c)  7).a)  8).b)  9).a)  10).d)   11).d)  12).b)  13).c)  14).d)  15).d)  16).b)  17).c)  18).d)  19).a)  20).d) 






 

For more IBPS PO General awareness – Click here 




0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">