12 Oct 2016

Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016

Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016
Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016 Set-16:
Dear Readers, IBPS PO examination 2016 is approaching shortly and we hope that you all preparing well for it. Here we have started providing Expected General Awareness Questions which consist of questions from Current Affairs, Banking Industry and Static GK. Kindly make use of it. If you required any Study Materials send your request to this email- admin@ibpsguide.com



IMPORTANT GENERAL AWARENESS FOR UPCOMING EXAMS-16

1). Money lent for more than one day but less than 15 days in the money market is knownas______.
a)   Notice Money
b)   Term Money
c)   Call Money
d)   All
e)   None of these


2). What is the name of the government security that is a claim on the government and is asecure financial instrument which guarantees of both capital and interest?
a)   Bank Security
b)   Corporate Security
c)   Coupon Security
d)   Gilt-Edge Security
e)   None of the above


3). Among the following types of institutions which operate in the call money market only aslender?
a)   Primary Dealers
b)   Insurance Companies
c)   Commercial Banks
d)   Private Banks
e)   Rural banks


4). What is the name of the market for bankers acceptance which or out of trade transactions,both domestic and foreign?
a)   Security Market
b)   Money Market
c)   Bank Acceptance Market
d)   Capital Market
e)   Money market


5). An unsecured loan extended by one corporate to another is called________.
a)   Inter-Corporate Deposits
b)   Commercial Papers
c)   Treasury Bill
d)   Certificates of Deposits
e)   None of the above


6). Indian Wild Ass Sanctuary is located in which state?
a)   Tamil Nadu
b)   Andhra Pradesh
c)   Gujarat
d)   Karnataka
e)   Arunachal Pradesh


7). Sultanpur Bird Sanctuary is located in which city?
a)   Kochi
b)   Shimoga
c)   Coochbehar
d)   Gurgaon
e)   Jamnagar


8).Name the bird sanctuary located at Nellore, AndhraPradesh?
a)   Karnala Bird Sanctuary
b)   Atapaka Bird Sanctuary
c)   Pulicat Lake Bird Sanctuary
d)   Najafgarh Drain Bird Sanctuary
e)   Nelapattu Bird Sanctuary


9). Confederation cup associated with which game__________
a)   Football
b)   Hockey
c)   Cricket
d)   Badminton
e)   None of these


10). world ozone day is celebrated on_________
a)   August 16
b)   September 16
c)   November 16
d)   September 17
e)   None of these


11). State Bank of India Raises ____________by allotting Basel-III compliant perpetual bonds to YES Bank.
a)   Rs 2,100 crore
b)   Rs 11,100 crore
c)   Rs 23,000 crore
d)   Rs 11,000 crore
e)   Rs 31,000 crore


12). Which place the All-women Police Control Roomvans was launched?
a)   Bengaluru
b)   Kolkata
c)   Chennai
d)   New Delhi
e)   Maharashtra


13). The results of the 2016 ‘SwachhSurvekshan’ (Cleanliness Index) for rural India was released on 8September 2016. Mandi and Sindhudurg were declared as the cleanest districts in India. This two placebelongs to?
a)   Himachal pradesh& Assam
b)   Maharashtra & Uttar Pradesh
c)   Himachal Pradesh & Maharashtra
d)   Arunachel Pradesh & Himachal Pradesh
e)   None of these


14). Construction Workers pension scheme launched by Odisha, how much amount will be given after theage of 80?
a)   300
b)   400
c)   500
d)   800
e)   1000


15). India-Nepal Home Secretary-level talks conclude in __________
a)   New delhi
b)   Kathmandu
c)   Pokhara
d)   Mumbai
e)   Chennai


16). Who is the MD AND CEO of US BASED Indian ORIGIN national cash register NCR?
a)   NavrozeDastur
b)   John H Patterson
c)   Bill nuti
d)   Georgia pole
e)   Gwinneet country


17). LIC Housing targets Rs.______ cr loan disbursal for this fiscal
a)   3600
b)   1500
c)   4000
d)   2589
e)   3000


18). HDFC Ergo General Insurance Company (HDFC ERGO) has completed the acquisition of 100 percentshares of____________?
a)   Max insurance
b)   Mahindra and Mahindra insurance
c)   LIC Housing Finance
d)   L&T General Insurance Company
e)   None of the above 


19). Dilip Kumar Mandal : MD & CEO of ?
a)   SBI AMC
b)   IDBI AMC
c)   AXIS AMC
d)   ICICI AMC
e)   HDFC AMC


20). Who receives ‘Pangkor Dialogue Award 2016’ in Malaysia ?
a)   Chandrababu Naidu
b)   PemaKhandu
c)   SarbanandaSonowal
d)   Nitish Kumar
e)   T R Zeliang


Answers:
1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). c)   7). d)   8). e)   9). e)   10). b)   11). c)  12). d)   13). c)   14). c)   15). a)   16). a)   17). c)   18). d)   19). b)   20). e)  

  



 

For more IBPS PO General awareness – Click here 





1 comments:

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">