17 Oct 2016

Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016

Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016
Expected General Awareness Questions for IBPS PO 2016 Set-20:
Dear Readers, IBPS PO examination 2016 is approaching shortly and we hope that you all preparing well for it. Here we have started providing Expected General Awareness Questions which consist of questions from Current Affairs, Banking Industry and Static GK. Kindly make use of it. If you required any Study Materials send your request to this email- admin@ibpsguide.com


IMPORTANT GENERAL AWARENESS FOR UPCOMING EXAMS-20

1).  U'khand CM launches dengue awareness campaign in which of the following city?
a)  Haridwar
b)  Kedarnath
c)   Badrinath
d)  Almora.
e)  Dehradun


2).  The Direct Selling Guidelines 2016 framework was released by______
a)  Raj Nath Singh
b)  Smt. Sushma Swaraj
c)   Arun Jaitley
d)  Ram Vilas Paswan
e)  None of the above


3). The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) and approved the proposal for initiation of the 3rd Phase of Technical Education Quality Improvement Programme (TEQIP). What was the name of that program?
a)  Central Sector Scheme
b)  State sector scheme
c)   Madhya sector scheme
d)  None of the above
e)  Both A & B


4). The National Fair on comprehensive Indian Medicine system (AROGYA) was held in?
a)  New Delhi
b)  Bengaluru
c)   Mumbai
d)  Jaipur
e)  None of the above


5). Which of the following state will be the  host Vintage Bike and Car Festival in Oct?
a)  Tamil Nadu
b)  Maharashtra
c)   Goa
d)  Kerala
e)  Andra Pradesh


6). Extradition Treaty between India and _____.
a)  Afghanistan
b)  Switzerland
c)   Kenya
d)  South Africa
e)  None of these 


7). India sign the MoU of Technical Arrangement between which of the following country?
a)  Afghanistan
b)  Switzerland
c)   Kenya
d)  South Africa
e)  None of these 


8). MoU between India and ______________on cooperation in the field of National Housing Policy
a)  Afghanistan
b)  Switzerland
c)   Kenya
d)  South Africa
e)  None of these 


9). India and which of the following country have signed a Memorandum of Understanding for promoting bilateral cooperation in the field of Information and Communication Technologies?
a)  Afghanistan
b)  Switzerland
c)   Kenya
d)  South Africa
e)  None of these 


10). Who is the Brand Ambassador of Samajwadi Pension Yojana?
a)  Ritika Singh   
b)  Priyanka Chopra      
c)   Nimrat Kaur    
d)  Kareena Kapoor
e)  Vidya Balan


11). Bihu is the popular folk dance form of which state?
a)  Nagaland
b)  Mizoram
c)   Assam
d)  Goa
e)  Haryana


12). The popular folk dance form of Tripura is
a)  Karma
b)  KinnauriNati
c)   Namgen
d)  Hojagiri
e)  None of the above


13). ‘Madhubani’ a style of folk paintings, is popular in which of the following states in India?
a)  Bihar
b)  Madhya Pradesh
c)   West Bengal
d)  Rajasthan
e)  None of the above


14). In which State is the religious festival Ganesh Chaturthi celebrated with gusto?
a)  Rajasthan
b)  Maharashtra
c)   Gujarat
d)  Madhya Pradesh
e)  Arunachal Pradesh


15). What is the capital of Kuwait?
a)  Kuwait City
b)  Kabul
c)   Sanaa
d)  Tehran
e)  None of the above


16). Systematic Investment Plans are a customer centric facility provided by which of the following?
a)  Private Banks
b)  Commercial Banks
c)   Stock Brokers
d)  Mutual Funds
e)  All the above


17). Among the following terms, which is NOT related to banking and financial transaction?
a)  Credit default swap
b)  Securitization
c)   Consolidation
d)  Provision coverage ratio
e)  None of the above


18). Which one of the following does not quality as priority sector lending by Commercial Banks?
a)  Small Industrial Loan
b)  Software Exports
c)   Small Business Loans
d)  Education Loans
e)  All the above


19). A bank normally does not have a deal with as issue related to__________.
a)  Intellectual property rights
b)  Payment and settlement system
c)   Contractual rights of creditors
d)  Cases of insolvency
e)  None of the above


20). Non-performing assets are cause for serious concerns for banks. Why are these loans known as non-performing?
a)  Banks have to make provision for these loans in their balance sheet
b)  Interest on these accounts are not charged
c)   Recovery of bank’s funds are difficult
d)  All of the above
e)  None of the above




Answers:
1).e)  2).d)  3).a)  4).b)  5).c)  6).a)  7).b)  8).c)  9).d)  10).e)   11).c)  12).d)  13).a)  14).b)  15).a)  16).d)  17).c)  18).b)  19).a)  20).d) 




 

For more IBPS PO General awareness – Click here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">