29 Oct 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-53:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). Which bank launched Mobi cash easy scheme?
a)   SBP
b)   SBH
c)   SBI
d)   Axis
e)   ICICI

2). Coins in india are minted at
a)   Hyderabad
b)   Kolkata
c)   Noida
d)   All the above
e)   None of these

3). All the financial issues of agriculture are dealt by which Bank?
a)   Andhra Bank
b)   SBI
c)   RBI
d)   NABARD
e)   None of these

4). If you buy a financial instrument in one market in order to sell the same instrument in another market at higher price, it will be called as
a)   Brokerage
b)   Arbitrage
c)   Forfeiture of Instrument
d)   investment
e)   None of these

5). AER stands for ___?
a)   Average Earnings rate
b)   Annual Earning Rate
c)   Appropriate Earning Rate
d)   Approximate Earning Rate
e)   None of these

6). Which among the following is incorrect about Bank Ombudsman ?
a)   Bank Ombudsman scheme was first introduced in 1995 but start in operations from 2006
b)   Bank Ombudsman has the power to solve bank Complaints
c)   Bank Ombudsman acts as the one of representative of Reserve Bank of India in order to implement RBIs rules and regulations
d)   All the Above
e)   None of these

7). The Commission charged by a broker is _____?
a)   Brokerage Interest
b)   Brokerage Fee
c)   Brokerage Profit
d)   Brokerage rate
e)   None of these

8). _____ is a short term and unsecured promissory notes issued by corporations with very high credit standingd?
a)   Demand draft
b)   Credit card
c)   Debit card
d)   Commercial Paper
e)   None of these

9). Slogan of Corporation Bank?
a)   Working for a better tomorrow
b)   Prosperity for all
c)   Trusted family Bank
d)   None of these

10). “Blending Modernity with Tradition” is the slogan of ____?
a)   State Bank of Patiala
b)   SBI
c)   SBH
d)   SBM
e)   SEBI


Answers:
1).c)   2).d)  3).d)  4).b)  5).b)  6).e)  7).b)  8).d)  9).b)  10).a)

 For Useful Financial Awareness Material - Click Here 



 

For More Banking Awareness Questions- Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">