10 Oct 2016

Important Banking Awareness (Static) Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness (Static) Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-37:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). What does AGM stand for?
a)   Asian General Meeting
b)   American General Meeting
c)   Academic General Meeting
d)   Annual General Meeting
e)   None of these


2). What does CAG stand for?
a)   Controller and Author General of India
b)   Constant Auditor General of India
c)   Controller and Auditor General of India
d)   Controller and Auto General of India
e)   None of the Above


3). What does CRR stand for?
a)   Credit Reserve Ratio
b)   Cost Advisory Ratio
c)   Cash Reserve Ratio
d)   Cash Revenue Ratio
e)   None of these


4). What does 'DD' stand for
a)   Demand Cheque
b)   Demand Credit
c)   Demand Cash
d)   Demand Draft
e)   None of these


5). What does ‘T’ in RTGS stand for?
a)   Time
b)   Transaction
c)   Tax 
d)   Transfer
e)   None of these


6). RBI was established on _________ ?
a)   21st April 1940
b)   20th April 1943
c)   2nd April 1947
d)   1st April 1935
e)   None of these


7). Which among the following is at times mentioned as a kind of Direct Debit Facility?
a)   RTGS
b)   ECS
c)   NEFT
d)   IMPS
e)   None of these


8). What does EXIM Bank stand for?
a)   Extra Import Bank of India
b)   Export Import Bank of India
c)   Export Information Bank of India
d)   Export Import Bank of Intelligence 
e)   None of These


9). What does FCCB stand for?
a)   Foreign Currency Convertible Bond
b)   France Currency Convertible Bond
c)   Freight Currency Convertible Bond
d)   Foreign Currency Council Board
e)   None of These


10). Which of the following organizations is the Mutual Fund Market regulator?
a)   CIBIL
b)   MCX-SX
c)   SEBI
d)   National Stock Exchange of India
e)   None of these


Answer:
1). d)   2). c)   3). c)   4). d)   5). a)   6). d)   7). b)   8). b)   9). a)   10). c)  





 

For More Banking Awareness Questions- Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">