26 Oct 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness (Static) Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-50:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1).  A ‘Non-negotiable’ crossing is a _____?
a)    General crossing
b)    Special crossing
c)    Restricted crossing
d)    Non-transferable crossing
e)    None of the above


2). What does N in NASSCOM stands for?
a)    National
b)    Non
c)    Net
d)    All of the above
e)    None of these


3).  CRR is required to maintain in the form of _____?
a)    Approved Government Securities
b)    Cash with RBI
c)    Cash with bank
d)    All the above
e)    None of the above


4). Tagline of Bank of Baroda
a)    India’s best business bank
b)    The Thinking Behind the Money
c)    India’s International Bank
d)    Not Your Typical Bank
e)    None of these


5).  Monetary Policy of RBI Does not include ______?
a)    Control the supply of Money
b)    Reduction of taxes 
c)    Fixation of rate of interest (least in some categories)
d)    Fixation of Repo rate and Reverse Repo rate   
e)    Fixation of Cash


6). What is R in FERA?
a)    Rural
b)    Restricted
c)    Refinance
d)    Regulation
e)    Regulatory


7).  Which of the following private sector bank re-branded itself as “RBS”?
a)    Sumitomo Bank
b)    Bank of Scotland
c)    ABN Amro Bank
d)    ICICI Bank
e)    Bank of Rajasthan


8). In a prepaid card the maximum value to be stored is?
a)    25000
b)    50000
c)    10000
d)    20000
e)    None of these


9).  _____is the largest stake holder in the National Securities Depository Limited?
a)    SBI     
b)    Corporation Bank
c)    Syndicate Bank 
d)    IDBI Bank 
e)    ICICI Bank


10). The Head Office of National Housing Bank is in
a)    Kolkata
b)    Bangalore
c)    New Delhi
d)    Mumbai
e)    None of these


Answers:                    
1).a)  2).a)  3).b)  4).c)  5).b)  6).d)  7).c)  8).b)  9).d) 10). c)

For Useful Financial Awareness Material - Click Here 



 

For More Banking Awareness Questions- Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">