5 Oct 2016

Important Banking Awareness (Static) Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness (Static) Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-33:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). What do you mean by “C” in the term called as FMCG?
a)    Customer
b)    Consumer
c)    Creditor
d)    Country
e)    None of the above


2). For which of the following bank account there is no deduction of TDS?
a)    Saving Bank accounts
b)    Recurring Deposit accounts
c)    Term deposit Accounts
d)    Both A & B
e)    None of these


3). What do you mean by money laundering?
a)    Washing the currency notes in a good laundery
b)    converting money obtained through illegal sources in to legal money
c)    keeping the money in currency chests
d)    sending excess cash to the other branch
e)    none of the above


4). The banks get benefited most from which of the following entity ?
a)    Fee of services
b)    Loans
c)    Securities
d)    D.Saving Account
e)    None of these    


5). In the term called as AMFI, what do you mean by “M”?
a)    Mutual
b)    Money
c)    Managing
d)    Miscellaneous
e)    none of the above


6). Which of the following authorities is not involved with FDI dealing?
a)    Reserve bank of India
b)    Foreign Investment Implementation Authority
c)    Securities and Exchange board of India
d)    Foreign Investment Promotion Board
e)    None of these


7). Which of the following is included in bancassurance?
a)    Insurance policies issued by the banks in their names
b)    Selling by a bank the insurance policies of its ancillary insurance company
c)    Selling by a bank the insurance policies of any insurance company
d)    All the above
e)    None of the above


8). What can be the maximum limit of CRR for a commercial bank to maintain cash with RBI?
a)    55%
b)    40%
c)    50%
d)    49%
e)    None of these


9). Which amongst the following is not term deposits issued by commercial banks?
a)    Current account
b)    Fixed deposit
c)    Recurring deposit
d)    Reinvestment deposit
e)    all the above


10). Which among the following bank has offered the best interest on saving accounts in India by Jan 2015?
a)    Yes bank
b)    Kotatk Mahindra Bank
c)    IndusInd Bank
d)    Lakshmi Vilas Bank
e)    None of these


Answers:
1). b)  2). d)  3). b)  4). b)  5). a)  6). c)  7). d)  8). b)  9). a)  10). a)




 

For More Banking Awareness Questions- Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">