3 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-33:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a (n) _____
a)   Algorithm
b)   Hardware program
c)   Software bug
d)   Firmware program
e)   None of these


2). The main directory of a disk is called the______ directory?
a)   Root
b)   Sub
c)   Folder
d)   Network
e)   None of these


3). A _____ is a collection of data that is stored electronically as a series of records in a table.
a)   Spreadsheet
b)   Presentation
c)   Database
d)   Webpage
e)   None of these


4). A group of 8 bits is known as a _____
a)   Byte
b)   Kilobyte
c)   Binary digit
d)   Megabit
e)   None of these


5). What is the intersection pf a column and a row on a worksheet called?
a)   Column
b)   Value
c)   Address
d)   Cell
e)   None of these


6). A desktop computer is also known as a
a)   Palm Pilot
b)   PC
c)   Laptop
d)   Mainframe
e)   None of these


7). in a spreadsheet, a ______ is a number you will use in a calculation.
a)   Label
b)   Cell
c)   Field
d)   Value
e)   None of these


8). Though several programmers can be opened simultaneously yet only ____ Programmed can be active.
a)   Four
b)   Three
c)   Two
d)   One
e)   None of these


9). In table in excel, there are typical labels alongwith_____
a)   Letters
b)   Numbers
c)   Names
d)   Formulae
e)   None of these


10). Among the typical computer programming languages used today, the following is not include in ____
a)   C ++
b)   JAVA
c)   Visual Basic .NET
d)   Machine Language
e)   None of these


Answers:
1). d)  2). a)  3). c)  4). a)  5). d)  6). b)  7). d)  8). b)  9). b)  10). d) 





 



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">