1 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-31:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which part of the computer helps to store information?
a)    Monitor
b)    keyboard
c)    disk-drive
d)    printer
e)    plotter


2). which key is used to delete one character to the left of the current position of the cursor?
a)    backspace
b)    delete
c)    insert
d)    esc
e)    ctrl


3). If you want to connect to your own computer through the Internet from another location, you can use –
a)    e-mail
b)    FTP
c)    instant message
d)    telnet
e)    none of these


4). A (n) ____ is a special visual and audio effect applied in Power – point to text or content.
a)    animation
b)    flash
c)    wipe
d)    dissolve
e)    none of these


5). where does most data go first with in a computer memory hierarchy?
a)    RAM
b)    ROM
c)    BIOS
d)    CACHE
e)    none of these


6). All of the following are examples of storage device EXCEPT_____.
a)    hard disk drives
b)    printers
c)    floppy disk drives
d)    CD drives
e)    pen drives


7). Select the Odd one _____.
a)    operating system
b)    interpreter
c)    compiler
d)    assembler
e)    none of these


8). which of the following is not an advantage of magnetic disk storage?
a)    the access time of magnetic disk is much less than that of magnetic tape
b)    disk storage is longer lasting than magnetic tape
c)    disk storage is less expensive than tape storage
d)    all of the above
e)    none of these


9). perforated paper used as input or output media is known as _____.
a)    paper tape
b)    magnetic tape
c)    punched paper tape
d)    card punch
e)    none of these


10). The first generation computer system used _______.
a)    vacuum tubes
b)    transistors
c)    registers
d)    magnetic cores
e)    silicon chip





Answers:

1). c) 2). a) 3). d) 4). a) 5). a) 6. b) 7. a)  8. e)  9. a)  10. a)





 





For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">