2 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-32:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which of the following is not an manufacturer of Hard Disk Drives?
a)   Samsung
b)   Google
c)   Seagate
d)   Western Digital
e)   None of these


2). Which of the following is used to indicate the location on the computer monitor?
a)   Mouse
b)   Cursor
c)   Keyboard
d)   Fingerprint
e)   None of these


3). In the MICR code line Structure what do represent the first three digits of Sort field number consisting of nine digits?
a)   City
b)   Bank
c)   Branch
d)   Account Type
e)   None of the above


4). The following are the components of database except
a)   User data
b)   Meta data
c)   Reparts
d)   Indexes
e)   Data dictionary


5). What is the Super Computer developed in India
a)   CRAY
b)   PARAM
c)   SAR
d)   Both a) and b)
e)   None of these


6). The subject of cybernetics deals with the science of
a)   Generics
b)   Control and communication
c)   Molecular biology
d)   Biochemistry
e)   None of these


7). Which version of Windows did Microsoft stop supporting from April 2014?
a)   Windows XP
b)   Windows Vista
c)   Windows 98
d)   Windows 95
e)   None of these


8). To move data from one part of the document to another, which of the following is used?
a)   Cut and Paste
b)   Copy and Paste
c)   Copy and Delete
d)   Copy and Undo
e)   Cut and insert


9). Which of the following device have a limitation that we can only store information to it but cannot erase or modify it?
a)   Floppy Disk
b)   Hard Disk
c)   Tape Drive
d)   CDROM
e)   None of these


10). The invention of the slide rule is attributed to …
a)   Babbage
b)   Ought red
c)   Pascal
d)   Napier
e)   None of these


Answers:
1). b)  2). b)  3). a)  4). c)  5). b)  6). b)  7). a)  8). a)  9). d)  10). b) 




 



For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">