5 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-35:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). Which of the following companies developed MS Office-2000?
a)    Novell
b)    Corel
c)    Lotus
d)    Microsoft
e)    None of these


2). What is the meaning of ‗MICR‘?
a)    Magnetic Ink Character Recognition
b)    Magnetic Intelligence Character Recognition
c)    Magnetic Information Cable Recognition
d)    Magnetic Insurance Cases Recognition
e)    None of these


3). VIRUS stands for________
a)    Very Important Record User Searched
b)    Verify Interchanged Result Until Source
c)    Vital Information Resource Under Seize
d)    Very Important Resource Under Search
e)    None of these


4). The technique that extends storage capacities of main memory beyond the actual size of the main memory is called _______
a)    Multitasking
b)    Virtual storage
c)    Multiprocessing
d)    Multiprogramming
e)    Switching


5). ____________Command we can use to close the windows.
a)    Alt+ F1
b)    Alt+ S
c)    Alt+ End
d)    Alt+F4
e)    None of these


6). Algorithm is used -------
a)    To bring itself into desired state by its own action
b)    To perform logarithmic operations
c)    To describe a set of procedure by given result is obtained
d)    As a high level language
e)    None of these


7). FOXPRO is a ---------
a)    RDMBS
b)    DBMS
c)    Language
d)    All of the above
e)    None of these


8). Who is considered to the father of computers?
a)    John Bardeen
b)    Charles Babbage
c)    John Backus
d)    William Shockley
e)    None of these


9). Which of the following will connect you to the Internet?
a)    An Commercial online service
b)    An Internet service provider
c)    A network connection
d)    All of the above
e)    None of these


10). What software allows you to view internet sites?
a)    A cyber café
b)    A browser
c)    A modem
d)    Your computer

e)    None of these



Answers:
1).d)  2).a)  3).c)  4).b)  5).d)  6).c)  7).c)  8).b) 9).b) 10).b)



 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">