6 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-36:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Small application programs that run on a Web page and provide animation are known as _________
a)    flash
b)    spiders
c)    cookies
d)    applets
e)    none of these


2). The errors that can be pointed out by the compiler known as ______.
a)    Syntax errors
b)    Semantic errors
c)    Logic errors
d)    System errors
e)    None of these


3). A _______ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm?
a)    syntax
b)    programming structure
c)    programming language
d)    logic chart
e)    None of these


4). A Proxy server is used for which of the following?
a)    To provide security against unauthorized users
b)    To process client requests for web pages
c)    To provide TCP/IP
d)    To process client requests for database access
e)    None of these


5). Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as?
a)    Volatile storage
b)    non-volatile storage
c)    sequential storage
d)    direct storage
e)    None of these


6). Which term identifies main page of the entire site?
a)    URL
b)    Web site address
c)    Hyperlink
d)    Domain name
e)    None of these


7). A hard copy of a document is_________
a)    stored in the hard disk
b)    stored on a floppy
c)    stored on a CD
d)    printed on the printer
e)    None of these


8). Which is the part of a computer that one can touch and feel?
a)    Programs
b)    Software
c)    Hardware
d)    Output
e)    None of these


9). CPU stands for _________
a)    CD-run on memory
b)    central processing unit
c)    call powers up
d)    create programs user
e)    None of these


10). Start or restart the computer known as _____________
a)    exit
b)    kick
c)    boot
d)    kick-start
e)    None of these


Answers:
1). a)  2). a)  3). a)  4). b)  5). b)  6). a)  7). d)  8). c)  9). b)  10). c) 





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">