7 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-37:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). __________ Systems use a light beam to scan input data and convert it into electrical signals, which are sent to the computer for processing.

a)   Image recognition

b)   Optical recognition
c)   PDF
d)   Application
e)   None of these


2). __________ Devices accept the spoken word through a microphone and convert it into binary code that can be understood by the computer.
a)   Speech recognition
b)   Handwriting recognition
c)   Peripheral
d)   All of the above
e)   None of these


3). Name the technique of processing transactions in random order.
a)   Transaction processing
b)   Batch processing
c)   Offline processing
d)   Sequential file processing
e)   None of these


4). __________ Means that a transaction is processed fast enough for the result to come back and be acted upon right away.
a)   Real-time processing
b)   Records processing
c)   Batch processing
d)   All of the above
e)   None of these


5). __________ uses an area of memory to temporarily store data from disk that the program might need soon.
a)   Data transferring
b)   DVD
c)   Disk caching
d)   All of the above
e)   None of these


6). What is a device that prevents electrical problems from affecting computer data files?
a)   An incremental backup
b)   A full backup
c)   A surge protector
d)   A differential backup
e)   None of these


7). What is any text that can be keyed in, such as a memo?
a)   A database
b)   A spreadsheet
c)   A text document
d)   A business presentation
e)   None of these


8). What type of program lets you produce professional-looking documents containing both text and graphics?
a)   A page composer
b)   A thesaurus
c)   A desktop publisher
d)   A speller checker
e)   None of these


9). The letter and number of the intersecting column and row is the:
a)   Cell coordinates
b)   Cell location
c)   Cell position
d)   Cell address
e)   None of these


10). What is the standard query language supported by most DBMSs?
a)   Object-oriented language
b)   Report generator language
c)   Structured Query Language (SQL)
d)   Query-by-example (QBE)
e)   None of these


Answers:
1)b   2)a   3)a  4)a   5)c   6)c   7)c   8)c   9)d   10)c



 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">