8 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-38:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). Which of the following are three fundamental characteristics that make a computer useful?
a)   Lightweight, inexpensive, and sturdy
b)   Speed, reliability, and storage capability
c)   Durable, connectible, and renewable
d)   all of the above
e)   none of these


2). Which of the following is an appropriate use of groupware?
a)   A top-secret project
b)   A highly classified project
c)   An individual employee project
d)   A team project
e)   None of these


3). Software used for database management can store data, update it, __________ it, retrieve it, report it, and print it.
a)   manipulate
b)   download
c)   see
d)   all of the above
e)   none of these


4). Which of the following is NOT a function of an operating system?
a)   Executing and providing services for applications software
b)   Managing the computer‘s resources
c)   Establishing a user interface
d)   Formatting a word document
e)   None of these


5). Which of the following helps describe the Windows .NET Server?
a)   It is designed for different levels of network complexity.
b)   It is a direct upgrade from Windows NT.
c)   It is designed to replace Novell‘s Netware.
d)   It has limited complexity.
e)   None of these


6). The process of analyzing large data sets in search of new, previously undiscovered relationships is known as:
a)   data mining
b)   data marting
c)   data maintenance
d)   data warehousing
e)   none of these


7). The focus of the first phase of the systems development life cycle is to:
a)   Design what the new system should do
b)   Analyze and document the existing system
c)   Indentify problems and opportunities
d)   Implement the new system
e)   None of these


8). Which of the following is a network in which computers are located physically close together, often in the same building?
a)   WAN
b)   PAN
c)   MAN
d)   LAN
e)   None of these


9). What is a modulator/demodulator that is connected to a circuit board or motherboard?
a)   Fax modem
b)   Network Interface Card (NIC)
c)   Internal Modem
d)   External Modem
e)   None of these


10). What kind of server converts IP addresses to domain names?
a)   File
b)   DNS
c)   Email
d)   P2P
e)   None of these


Answers:
1)b   2)d   3)a  4)d   5)a   6)a   7)c   8)d   9)c   10)b



 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">