11 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-41:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). A set of rules for creating markup languages that enables programming to capture specific types of data by creating their own elements is called______
a)    XML
b)    HTML
c)    Ada
d)    XHTML
e)    None of these


2). Small plain text files that are written to your computer's hard disk by many of the Web sites you visit are called_______
a)    RFIDs
b)    Web beacons
c)    GUIDs
d)    Cookies
e)    None of these


3). Which of the following is the proper way to denote a cell in a spreadsheet?
a)    5C
b)    C5
c)    2-15
d)    C
e)    None of these


4). Which broadband service is the most available?
a)    C-able
b)    POTS
c)    Satellite
d)    DSL
e)    None of these


5). __________ is a set of rules computers use to talk to each other.
a)    Protocol
b)    Syntax
c)    DOS command
d)    HTML
e)    None of these


6). Which backup method only backs up files that have been modified since the last backup?
a)    Incremental backup
b)    Partial backup
c)    Selective backup
d)    Full backup
e)    None of these


7). Which type of transmission media is known as regular telephone wire?
a)    Wi-Fi
b)    Twisted-pair wire
c)    Fiber optic cable
d)    Coaxial cable
e)    None of these


8). What is the purpose of a firewall on a computer?
a)    To protect a computer from unauthorized access
b)    To protect a computer in case of fire
c)    To protect a computer from spam
d)    All of the above
e)    None of these


9). A disk's content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erased by the user is_______________
a)    Memory-only
b)    Write-only
c)    Once-only
d)    Run-only
e)    Read-only


10). In word, you can change Page Margins by ......
a)    Dragging the scroll box on the scroll bars
b)    Deleting the margin boundaries on the Ruler
c)    Dragging the margin boundaries on the Ruler
d)    Clicking the right mouse button on the Ruler

e)    None of these



Answers
1)a   2)d  3)b  4)c   5)a   6)a   7)b   8)a   9)e  10)d



 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">