12 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-42:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). To prevent a slide from being displayed during the slide show one should:
a)   delete the slide
b)   hide the slide by using animation button
c)   hide the slide by using the slide show menu
d)   Any of the above
e)   None of the above


2). The ALU of a computer usually contains a number of high speed storage elements called ........
a)   Semiconductor memory
b)   Registers
c)   Hard disk
d)   Magnetic Disk
e)   None of these


3). A connection from one HTML document to another HTML document is called:
a)   Hyper Link
b)   Connecting Link
c)   Icon
d)   All of these
e)   None of these


4). Which of the following is true about RAM?
A) It is an acronym for Random Access Memory
B) It is memory built from silicon chips that is used to store programs and data temporarily while they are being processed
C) RAM stores the data permanently like Hard Disks
a)   Only A and C
b)   Only B and C
c)   Only A and B
d)   All the three
e)   None of these


5). Capability of computer to perform more than one tasks at the same time is:
a)   Batch Processing
b)   Real Time Processing
c)   Multitasking
d)   Scheduled Processing
e)   None of these


6). Computer Virus is:
a)   A hardware
b)   Windows tool
c)   A computer program
d)   Combination of 1 and 2
e)   None of these


7). Firewall is used in communication network / system to save:
a)   Unauthorized attack
b)   Virus attack
c)   Data driven attack
d)   Fire attack
e)   None of these


8). Which of the following can hold maximum data?
a)   Optical disk
b)   Floppy disk
c)   Magnetic disk inside computer
d)   Magnetic tape
e)   None of these


9). ........ is a process of sending documents to a storage where they are temporarily stored and remain there until printer prints them.
a)   Printing
b)   Queuing
c)   Waiting Queue
d)   Print Spooling
e)   None of these


10). The feature to customize the desktop to display information that can be updated from internet is:
a)   Active desktop
b)   Online desktop
c)   E-mail
d)   Resource Sharing
e)   None of these


Answers

1).a   2).b  3).a  4).c)   5).c)   6).c)   7).a)   8).d)   9).d)  10).a)





 

For More Computer  Questions- Click Here

1 comments:

  1. 1.c
    There is an option "hide slide" in slide show menu!

    ReplyDelete

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">